Feb 4, 2016

LACMA

Los Angeles County Museum of Art, LACMA on USA:n länsirannikon suurin taidemuseo, joka houkuttelee vuosittain lähes miljoona vierailujaa. Sen kokoelmiin kuuluu yli 120 000 teosta antiikin ajoista nykyaikaan.

URBAN LIGHTS

Museo on avoinna torstaista tiistaihin ja sisäänpääsy perusnäyttelyyn on $15. $10 lisämaksusta pääsee katsomaan myös vaihtuvaa erikoisnäyttelyä, joka on tällä hetkellä Frank Gehryn näyttely. LACMA muodostuu kuudesta rakennuksesta, jotka pitävät sisällään mm. japanilaista, kiinalaista, korealaista, amerikkalaista, latinalaisamerikkalaista ja eurooppalaista taidetta. Museon laajuuden vuoksi meneekin siellä helposti useampi tunti teoksia ihmetellessä.

Museon piha-alueelta löytyy myös hauskoja teoksia, kuten pääsisäänkäynnin yhteydessä oleva Chris Burdenin Urban Light, sisäpihalla oleva Jesus Rafael Soton Penetrable sekä takapihalla oleva Michael Heizerin Levitated Mass, jotka kaikki ovat varmasti museon kuvatuimpia teoksia.

URBAN LIGHTS

URBAN LIGHTS / SELFIETIME

PENETRABLE

LEVITATED MASS

Vaihtuvana näyttelynä on museossa 20.3. saakka kanadalaissyntyisen arkkitehti Frank Gehryn näyttely. Näyttelyssä on esitelty laajasti Gehryn tunnetuimpia töitä pienoismallien ja piirrosten muodossa:

  • Gehry House, Santa Monica
  • Chiat/Day Complex, Venice
  • Olympic Fish Pavilion, Barcelona
  • Weisman Art Museum, Minneapolis
  • Guggenheim Bilbao, Bilbao
  • DZ Bank building, Berlin
  • Walt Disney Concert Hall, Los Angeles
  • Biomuseo, Panama City

Hauskaa oli myös huomata, että pienoismallien seasta pystyi tunnistamaan rakennuksia, joita hän on suunnitellut ihan meidän lähinurkille Santa Monicaan ja Veniceen.

FRANK GEHRY

FRANK GEHRY

FRANK GEHRY

Frank Gehryn näyttelyn lisäksi mielenkiintoisimmat teokset löytyvät Broad Contemporary Art Museum- sekä Ahmanson Building -rakennuksista, joista löytyy modernintaiteen teoksia sekä eurooppalaisten taiteilijoiden, kuten mm. Picasson sekä Rene Magritten teoksia.

LACMA

LACMA

LACMA

LACMA

Tällä kertaa jäi valitettavasti näkemättä Rain Room -installaatio, joka on esillä museossa vielä 20.4. saakka. Rain Room on tila, jossa voi kävellä kaatosateessa kastumatta, sillä sade lakkaa havaitessaan ihmiskehon. Installaatio kuullostaa niin erikoiselta, että se on koettava! Teos on ollut niin suosittu, että seuraavat vapaat liput ovat olleet aina useamman kuukauden päähän.

xoxo
Hollywoodin ykkösakka

No comments:

Post a Comment